Äntligen är man tillbaka ute på landet. Så skönt! 
 
Men så märkte vi igår när vi skulle ta in hästarna att Eros nog inte hade alla tassar i skick. Han staplade lite orent fram i hagen och hade i allmänhet inte den energin han annars brukar ha. Efter att ha känt igenom benen, utan att ha märkt varken svullna ben eller speciellt varma hovar, tog vi ut honom snabbt på banan och tog ett fåtal varv på en volt i longeringslinan, endast för att lokalisera hältan. Jovisst var han halt. Vänster fram verkade vara boven i dramat. 
 
Idag står det klart. Han har fång. Något vi nog misstänkte, men gärna inte ville tro. Han var också väldigt mycket mer halt idag. Så nu blev det boxvila och hård diet. Stackarn. Verkligen synd. 
 
Trots fången har han dock ändå humöret uppe - lekhuvudet som ständigt vill hitta på hyss inne i boxen. Det är nog det som gör det värst. Att han kommer att bli hemskt rastlös. 
 
Vi håller tummarna för att det här går förbi så fort som möjligt. Och hoppas... 
 
Tror trots allt inte att detta kommer att minska timmarna spenderade i stallet. Jag trivs ju som bäst där. Så idag tog jag tag i att mocka hagarna igen. Terapi-mockning som jag kallar det. Bästa typen av terapi för kropp och själ. 
 
 
 
 
 
fång, hastigare.blogg.se,
Kommentera