Idag kom den dagen som jag med spänning väntat på. Första ridturen på Börknäset. Han traskade lugnt fram, lite nyfiket frustande, men glad i att se sig runt på både ridbanan, i skogen och på grönbetet. Det gick otroligt bra. Vi prövade på alla gångarter. Skrittade, travade några varv åt bägge hållen, och slutade med att pröva galopp. Han tog galopp på tredje försöket. Antagligen var jag lite otydlig i de två första försöken. Har ju en ovana att luta mig framåt. Något jag får börja skärpa mig med på allvar. 
 
När vi skrittade över grönbetet spurtade en hare ut genom gräset framför hans hovar, men han reagerade inte med att skutta till (som vilken normal häst annars skulle göra), utan han tittade förvånat vart kaninen tog vägen. Alltså inget ryck alls. Det var snarare jag som flög i luften. 
 
Börjar tro att jag har en ponny med ett sinne av stål vid min sida. Det här blir otroligt kul. 
 
Dessutom verkade han stortrivas med att lufsa på bland bossa, träd och buskar i skogen. Där var det kul att ta sig fram och sätta fötterna rätt om trädrötterna och stenarna. En riktigt stadig skogslufsare alltså. 
 
 
 
Connemara, Ohana Flannacan, connemara ponny, hästblogg, ponny, ridtur, skimmel,
Kommentera